Tophockey

Dames 1 en Heren 1 zijn van start!

Nieuws afbeelding 23-9-2019

Na een mooi seizoen 2018 - 2019, waarbij onze eerste teams goed meededen in de eerste klasse, moest er helaas wel afscheid genomen worden van coaches Ezra Bakker en Rens Kaufman. Ze zochten een nieuwe uitdaging. Ezra vond deze uitdaging bij onze goede buur Ring Pass D1 en Rens besloot te verkassen naar de dames van Westland D1. 


Na het vertrek van deze twee mannen moesten er natuurlijk voor zowel Dames 1 als Heren 1 een nieuwe kandidaat naar voren geschoven worden. Voor Dames 1 bleek Staf Bauer de beste kandidaat te zijn. Deze jonge hockeyfanaat is al jaren een bekend gezicht bij de club. In zijn eerste jaar als Delftse student besloot hij te gaan hockeyen bij DSHC, hier heeft hij als nr. 194 vijf jaar lang voor het eerste team gespeeld. Na zijn jaar in het bestuur van DSHC begon hij zijn carrière als coach bij Dames 3, hierop volgde Dames 2 en afgelopen jaar was hij al assistent bij Dames 1. Hij wordt dit jaar bijgestaan door assistent Ferdinand Holzhaus, ook een naam die menig DSHC’er zal kennen. Samen willen zij graag aanvallend hockey spelen en met een fit Dames 1 voor volgend seizoen gewoon weer een plekje in de eerste klasse veiligstellen.  


Bij de mannen werd na een lange zoektocht Menno Lievers aangesteld als hoofdcoach. Menno is in het dagelijks leven universitair docent filosofie aan de Universiteit Utrecht en voordat hockey hem trok was hij actief binnen de atletiek. Bij LOHC is hij de hockeywereld ingerold als looptrainer van diverse top-jeugdteams en Heren 1, hierna heeft hij ook de Heren 1 van Pinoké afgemat en sterker gemaak. Na zijn rol als assistent coach bij AMVJ H1 heeft hij besloten dat hij klaar was voor het echte werk en na goede gesprekken met Marten de Vries en TU Delft was het zover. Als trotse coach wil Menno aan de hand van simpele afspraken en duidelijke richtlijnen vooral het talent en de creativiteit van zijn spelers laten spreken. Naast het presteren moeten de jongens vooral het plezier in het spelletjes blijven behouden.


Sponsoren