Tophockey

wedstrijdverslag DSHC D1 - Dordrecht D1

2-12-2013
DSHC D1 - Dordrecht Dames 1         1-4

Voor het eerst na een paar bruisende wedstrijden, vol lovende woorden, prachtige doelpunten en uitgepakte trucen-dozen nu dan toch het vervelende bericht: dames 1 heeft onder niveau gepresteerd.
Wat al werd aangeduid als een belangrijke wedstrijd van de 2e helft van de competitie, veranderde in een heuze draak met teleurstelling en ontevredenheid na afloop.
Opzich leek er in de eerste helft nog niet zo heel veel aan de hand. Het veld was niet onze beste vriend, maar beide ploegen leken zware benen te hebben waardoor het evenwicht daar was. 0-0 de rust in. Na de rust echter (en dit gebeurt ons wel vaker) viel binnen no time de 0-1. Mooi uitgespeeld, en daarbij waren wij duidelijk nog niet alert genoeg voor dat lange blonde snelle meisje. Gelukkig stonden zij achterin ook nog een beetje te slapen en kwam de 1-1 door een solo van Evy en een goede push van Bassie de linker hoek in. Zouden we dan toch een beetje beginnen te hockeyen?
Het tegendeel was waar. Overal lieten we steken vallen; worstelden we met aannames, passes, mandekking en ook communicatie. De 2-1 viel snel door diezelfde blonde dame. En daarna volgden 2 corners die voor de 3-1 en daarna de 4-1 zorgden om er nog maar een schepje bovenop te doen. Genant...
Het is niet erg om een keer je dag niet te hebben en te balen van elke actie die je maakt, maar het is wel jammer als dit nu net gebeurt wanneer het tijd is om te shinen; om te laten zien wat dames 1 waard is! Niet dat we geen kansen creeerden of dat er niet gevochten werd, maar er zat 'een vetlaagje overheen' zoals Janco het na de wedstrijd omschreef.
Zelfs als je niet zo zoet bent geweest wil sinterklaas nog wel langs komen en dat deed ie dan ook! Een mooi gedicht met voor iedereen een pot om uit te snoepen toverde toch wel een kleine glimlach op ons gezicht. Dankuwel sinterklaas! En stiekem was het ergens ook wel een beetje een beloning voor de paar weken hiervoor.
Helaas sluiten we de eerste seizoenshelft dus niet helemaal naar wens af, maar het streven is nu naar het behalen van een dubbel aantal punten in de tweede helft. Iedereen even rust in de benen en de zaalstick uit de kast, en dan maar weer zien wat het vervolg ons brengt! Ik zeg maar zo: je leert van je fouten. De potentie om er meer uit te halen is er zeker, dus de rest van de competitie is nog niet van ons af!