Algemeen

Jongeren in Delft bezitten relatief vaak een auto

Nieuws afbeelding 15-4-2018

Jongeren die op het platteland wonen bezitten gemiddeld twee keer zo vaak een auto als jongerenuit de stad. 1 op de 5 jongeren (van 18 tot 30 jaar) had gemiddeld een auto in de stedelijke gebieden. In de niet stedelijke gebieden was dit aantal twee keer zo hoog. Dit is gebleken uit onderzoek van het CBS naar autobezit onder jongeren.

De cijfers

Er zijn in Nederland ongeveer 2,5 miljoen jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Hiervan heeft bijna 70% een autorijbewijs, maar nog geen 30% heeft een auto op zijn of haar naam staan. Vanzelfsprekend zitten er in deze leeftijdsgroep grote verschillen tussen jongeren die werken of studeren en daarbij horend een groot verschil in inkomen. Onder de werkenden is het autobezit 48% tegenover 8% onder studerenden. Als er gekeken wordt naar het hebben van een rijbewijs is dit verschil minder groot: 83% onder de werkenden en 60% onder de studerenden.

Studentenstad Delft

In de typische studentensteden zijn er relatief weinig jongeren die een auto en/of rijbewijs bezitten. In steden als Nijmegen, Utrecht en Groningen heeft gemiddeld 59% van de jongeren een rijbewijs en slechts 5% een auto. Als er specifiek naar Delft gekeken wordt heeft 61,6% van de jongeren een rijbewijs en hiervan bezit 4,6% ook een eigen auto.

Autoverzekering vergelijken voor studenten

Voor de studenten die wel een auto bezitten kan het erg verstandig zijn om je autoverzekering te vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel betaald en als het meezit wat extra’s overhoudt aan het einde van elke maand. Je autoverzekering vergelijken kan erg simpel op een vergelijkingswebsite als Autoverzekering.nl. Vooral omdat jongeren relatief zoveel betalen voor hun autoverzekering is het slim om in ieder geval jaarlijks je autoverzekering te vergelijken. Op deze manier zorg je ervoor dat je altijd een auto verzekering hebt. Het geld wat je overhoudt kan je gebruiken om te sparen voor eventuele reparaties of kan je leuke dingen mee doen!

Sponsoren

Agenda

9-6 Thuiszondag
9-6 TD