Algemeen

Delftse studenten niet altijd het zuinigst

Nieuws afbeelding 17-4-2018

Waar studenten van de TU Delft in oktober afgelopen jaar nog de zuinigste waren tijdens de World Solar Challenge, kunnen de studentenhuizen uit Delft die meedoen aan de Student Energy Race hier nog van leren. De TU Delft won namelijk voor de zevende keer de Bridgestone World Solar Challenge, een route van drieduizend kilometer in Australiƫ. In deze wedstrijd draait alles om duurzaamheid, net zoals de SER hier in Nederland.

Student Energy Race

Aan de SER doen 20 studentenhuizen mee door heel Nederland. Doel van de wedstrijd is om zoveel mogelijk energie te besparen en uiteindelijk om studenten meer bewust te laten worden van de hoeveelheid energie die zij verbruiken. De wedstrijd is op 1 april afgelopen en midden april wordt de winnaar bekendgemaakt. Tijdens de laatste meting stond een studentenhuis in Deventer aan kop. Er deden drie studentenhuizen in Delft mee welke op de 8e, 15e en 18e plek stonden. Benieuwd of ze nog een aantal plekken hebben weten te bemachtigen de laatste maand.

Energie besparen of geld besparen?

Energie besparen is vanzelfsprekend goed voor het milieu. Energie die je namelijk niet verbruikt hoeft ook niet opgewekt te worden. Dit is dan ook een van de redenen om aan deze wedstrijd mee te doen. Een andere reden kan zijn dat men vindt dat ze te hoge voorschotten moeten betalen voor de energierekening. Wat je reden ook is, er is altijd een reden om energie te vergelijken. Met energie vergelijken kan je namelijk verduurzamen én geld besparen tegelijk. Je ziet duidelijk of je te maken hebt met een groene energieleverancier en hoeveel je bespaard per jaar. Elke besparing op gas water licht is fijn omdat het de grootste vaste last is voor bijna elk huishouden. Met het overstappen van energieleverancier is het mogelijk om wel 400 euro per jaar te besparen!

Sponsoren

Agenda

9-6 Thuiszondag
9-6 TD