Algemeen

Vakantie boeken? Denk aan je reisverzekering

3-3-2015
Genoeg van het koude winterweer in Nederland en al aan het dagdromen over zonnige eilanden met wuivende palmen en witte stranden? Als je je reis gaat boeken, sta dan ook even stil bij een reisverzekering.
 
Waarom een reisverzekering? 
Een reisverzekering is meestal niet verplicht om te hebben. Alleen bij reizen naar Cuba of Rusland moet je beschikken over een reisverzekering wil je een visum krijgen. Het hebben van een reisverzekering is natuurlijk wel handig en kan je behoeden voor onverwachte kosten. Hierbij kun je denken aan het kwijtraken van bagage, diefstal maar ook onverwachtse medische kosten. Gelukkig is een reisverzekering relatief goedkoop en ben je vanaf enkele euro's per maand al doorlopend verzekerd. Bekijk voor een overzicht van reisverzekeringen GoedkoopsteReisverzekering.net.
 
Welke dekkingen heb ik nodig?
Welke dekkingen je nodig heb hangt geheel af van het soort vakantie. Een erg belangrijke dekking om rekening mee te houden is de spoedeisende medische hulp in het buitenland. De Nederlandse basisverzekering dekt spoedeisende medische hulp binnen Europa, maar niet daarbuiten. Mocht je daarom buiten Europa op vakantie gaan is het verstandig voor deze aanvullende dekking te kiezen. Het is mogelijk dat je al voor wereldwijde spoedeisende medische zorg verzekerd bent via je aanvullende zorgverzekering. In dat geval is het niet nodig dit ook via je reisverzekering te verzekeren; je bent dan dubbel verzekerd. 
 
Ook bij een lang verblijf in het buitenland is het de moeite waard even stil te staan bij je reisverzekering. De meeste reisverzekeringen dekken namelijk een maximaal aaneengesloten verblijf van 60 dagen. Als je langer in het buitenland verblijft ben je na deze 60 dagen niet langer verzekerd. Wanneer je gaat backpacken of voor studie of stage lang in het buitenland verblijft voor een speciale reisverzekering zoals de Globetrotter reisverzekering van Allianz. 
 
Veel plezier op reis!

Sponsoren

Agenda

9-6 Thuiszondag
9-6 TD